Sobre mi

CLARA BERENGUER bn.JPG

Rere Llibreria Il·lustrada s’amaga Clara Berenguer, Doctora en Història de l’Art per la Universitat de València amb una tesi doctoral sobre la il·lustració infantil valenciana i, més concretament, sobre les il·lustracions infantils que el reconegut il·lustrador valencià Miguel Calatayud ha publicat al llarg de la seua trajectòria professional; sóc professora des del 2014 del Diploma de Cultura, Lectura i Literatura per a Infants i Joves de la Universitat de València i col·labore habitualment en diverses publicacions amb articles de crítica i divulgació sobre àlbums il·lustrats, llibres infantils il·lustrats i tot el que es deriva del món de l’edició en aquest àmbit. Així mateix, el setembre del 2016 vaig obtenir el XV Premi Aurora Díaz-Plaja de crítica i estudi de la literatura infantil catalana. 

Pel que fa als textos literaris, el novembre del 2015 vaig guanyar el II Premi Àlbum Il·lustrat Ciutat de Benicarló amb l’obra Quan xiula l’avi, amb il·lustracions de César Barceló.

Els llibres i, sobretot, les il·lustracions que acompanyen els seus textos, s’han convertit, per tant, en el meu principal objecte d’estudi i de treball i, per això, intente participar sempre en tot allò que estiga relacionat amb l’edició dels llibres il·lustrats i la il·lustració des d’un vessant tant acadèmica com d’esbargiment. 

Si també t’interessen els llibres il·lustrats i la il·lustració a Llibreria Il·lustrada trobaràs recomanacions d’editorials, llibres i il·lustradors, resums d’estudis i d’investigacions, reflexions personals, etc., i si vols saber-ne més o contactar amb mi, deixa’m un comentari o escriu-me un correu a clara@llibreriaillustrada.com

13 responses to “Sobre mi

  1. Un bon tema. La combinació de paraula i imatge és un camp per seguir explorant. Endavant.

    Liked by 1 person

  2. Benvolguda Clara,

    T’escric des de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana perquè necesitem contactar amb tu. Ene pots facilitar un correo electrónico i un mòbil. Montes gràcies. Carme Ros. Coordinadora

    M'agrada

  3. Maria

    Clara,
    La teva llibreria il.lustrada és d.allò més interessant!
    Moltes gràcies per oferir-nos la possibilitat de conèixer aquests recursos, gràcies per explicar-los d’una manera tan bonica i encisadora.

    Felicitats pel premi, merescut!

    Liked by 1 person

  4. Benvolguda Clara,
    et podem trobar en alguna adreça electrònica?
    Gràcies!
    Salutacions

    Liked by 1 person

  5. Bon dia Clara,
    Felicitats pel teu bloc.
    Vull fer una tesi sobre il·lustració i estic mirant quines tesis s’han fet sobre el tema. M’agradaria poder accedir a la teva sobre Miguel Calatayud.
    Moltes gràcies!

    Liked by 1 person

  6. Ana

    Bon dia Clara,
    Hi hauria alguna forma de contactar amb tu?

    Moltes gràcies

    M'agrada

  7. Retroenllaç: El blog de Clara Berenguer, referent en llibres infantils – Tresdeu.com

  8. paco giménez

    Una reflexió ben bonica sobre la meua Fada Pastissera, o millor, sobre les lectures de la infància i el seu valor cultural que ens modela. I em fa sentir compensat.
    Felicitats i gràcies.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari